Tuesday, 5 May 2015

Padang -> Bukittinggi Indonesia

Alhamdulilah smpai lagi di bumi bukittinggi indonesia..huhu kali ni puas skt jalan..pemandangan mmg cantik..kali ni pegi 6 org ..dulu pergi turun kat pekan baru kali ni turun lbh dkt lagi kat padang..Percutiaan kali ni pergi 4 hari 3mlm ..2 mlm di bukittinggi 1 mlm kat padang..

29/4/2015 - Padang -> Bukittinggi

Sampai je sana ada pak supir yg menjemput ktorg..pak supir ni urusannya semua dr malaysia en.aziman leh bukak blog dia http://freelancetour.blogspot.com .. smpai airport dh pkl 2 ptg perut pun dh lapar..otw nak pergi bukittingi ktorg pergi kedai mkn lamun ombak..bc blog lain pun kebanyakan pun pergi sini..rs makananya bolehlah thn..jus pun sedap..lauk yg ktorg pilih ikan bakar talapia, udang mask sambal , ayam goreng ,sayur n order gak jus .. smua hrga dlm 250000++ rupiah duit kt dlm 75++ ok lah gak..sb udang besar2 gak..

Air Terjun Lembah Anai

Otw pergi bukittingi singgah kat air terjun ni ..tepi jln je..hrga masuk 3000 rupiah..wlpn pak supir ckp perjalanan dlm 2 jam lbh tp rs lama sgt..haha mgkn sb jalannya .. nak singgah Pusat Informasi Kebudayaan dan Dokumentasi Minangkabau di Padang Panjang pun dah tutup..smpai bkttinggi dah pukul 5.30 n terus checkin kat hotel treeli boutique..2 mlm duk sini.. pekerja sgt ramah.. biliknya pun cntik kemas, bilik air besar.. cuma bilik kecik skt..mlm ktorg smua dh kelaparan mlm tu cr mkn xingt nm kedainya..hihi gi mkn bakso...sedp lagi kat pasar tmpt aku jual..haha..lps tu jln2 kat jam gadang n shopping skt2 kat situ..smua dh keletihan sblm balik hotel pak supir ni bw ktorg kat kedai jual roti bakar n murtabak.. murtabak ni kat malaysia pggil apam balik..sedap jugak roti tu bnyk perisa kt boleh pilih letak coklat ,cheese,strawberry n mcm2 lg perisa..


Nama kuih ni bika.. ada 2 perisa pisang n kelapa ..mkn pns2 sedap gak rsnya manis bila sejuk xbrpa sedp 1 hrga 3000 rupiah ..


Cara pembuatan roti bakar..

5 comments:

  1. ehh...Air Terjun Lembah Anai tu dah kena bayar? waktu sis JM pegi kalau x salah 2 tahun lepas FREE tau

    ReplyDelete
  2. ehh...gambar HEADER blog tu...di Light House Augusta :-)

    ReplyDelete
  3. BEST tau dapat g sana. nanie belum sampai lagi.. anyway salam perkenalan.

    ReplyDelete
  4. siti..emailkan sis JM alamat eh..aa small gift for u..email ke jarimanis4ever@gmail.com

    ReplyDelete