Wednesday, 26 February 2014

Pekan Baru & Bukittinggi Indonesia

Assalammualaikumm..huhu lama dah xupdate blog ni..huhu aku baru je balik dari pekan baru indonesia..huhu best gak bercuti kat sana tp paling best kat bukit tinggi..dari pekan baru ke bukit tinggi dalam 6 jam perjalanan ..huhu penat dlam kete lama2..better sape nak gi turunlah dari padang..dekat skt 2 jam je perjalanan..ktorg ni sj cr penyakit..huhu dari kuala lumpur ke pekan baru 1 jam je dh smpai..tp hari tu cuaca jerebu jd mendarat lambat setengah jam..smpai je ktorg cari teksi utk ke bukittinggi..

Dari airport ke tmpt sewa kete kena bayar 100,000 ribu rupiah bersamaan RM 28 satu teksi oklah tu..huhu..lepas tu ktorg naik kereta sewa..kete sewa ni smua besar2 mcm ktorg sewa innova kt sn pnggil kijang..huhu..kete ni boleh muat 7 org..tp ktorg nak sewa untuk 4 org ..sorg dicas 150,000 ribu tapi kalau ktorg 4 org jd kene cas semua 900 ribu rupiah..mahal gak lah..tp sebab nak privisi n tmptnya jauh..tu mahal skt..ktorg start jalan pukul 12.15 tengahari. Layankan gambar2..ni hehe


makanan tu kita xleh pilih..terus hidang dlm pinggan..tp korg pilih nak mkn yg mana..klau korg cuit semua org tu akan kira semua..ktorg makan adalh 4 pinggan yg ktorg cuit..tu pun kena 75,000 ribu rupiah..huhu hrga seakan mcm kt malaysia gak tp rs biasa2 je..dh lapar mkn jelah..

Malam dlm pukul 7.30 malam baru smpai hotel ktrog tido kat royal denai hotel ..aku tempah hotel ni kat agoda 181 semalam..tp mmg bilik besar n mkn pun sedap sangat..malam tu ktorg jalan2 sekitar jam gadang n pusing2 bandar bukit tinggi..

huhu..sonok shopping sini beli t-shirt dpt satu 30 ribu tp kan dia elok sgt..aku beli telekong kain mcm sutera siap sulam harga dalam duit malaysia RM30 ringgit murah gila..huhu mmg mata berpinar2 menyopingkan diri..huhu

Hari Kedua 23/2/2014

Pergi Ngarai sianok & lobang jepang..xbnyk sgt jalan sb tgh hari nk gi pekan baru balik..huhu percutian yg singkat 3 hr 2 mlm je..

Otw balik lalu jalan lekuk 9..ni jambatan baru yg baru je siap tinggi tiangnya..hehe.. mlm kul 8 br smpai pekan baru..jap je dpt jalan..kedai bnyk dh tutp esk pg flight pg kul 11 xlah smpt jln..hehe..

22 comments:

  1. sewa kereta tu siap dengan pemandunya sekali ke?

    ReplyDelete
  2. aah..sekali..dia yg bawa tp nak gi bukit tinggi better turn padang dekat lg..2 jam je..

    ReplyDelete
  3. Memang shopping jer kat Bukit Tinggi ni erkk... syurga benor.. tapi make sure duit nyer cukup la hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sini shopping lagi best barang lbh murah n lagi cantik2..dari kat bandung..

      Delete
  4. Saya menawarkan khidmat pelancongan ke Padang Bukit Tinggi. Saya bergerak secara sambilan dan kos ke sana lebih murah. Hubungi atau whatapp saya - 01132713333

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. Salam
    Melawat ke Medan dan tasik toba , sila dicuba layanan dari TIARA TOURS
    Harga pakej sangat murah dengan layanan prima

    Sila contact wa : +62 853 5898 2828 atau hantar email tiaratoursindonesia@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum...

    mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

    Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

    Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

    kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

    CONTACT PERSON: ALKY
    MOBILE/WHATSAPP: +6285364057063
    EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum...

    mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

    Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

    Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

    kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

    CONTACT PERSON: ALKY
    MOBILE/WHATSAPP: +6285364057063
    EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum...

    mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

    Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

    Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

    kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

    CONTACT PERSON: ALKY
    MOBILE/WHATSAPP: +6285364057063
    EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com
    Blog : http://kitaholidays.blogspot.co.
    FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays

    Wassalam

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum,,,,
    salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
    kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
    bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
    contact person : firman
    Whats app : +62 82390 797959
    email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
    blogger : 7linesholiday.blogspot.com
    insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

    ReplyDelete
  12. Salam pada admin
    Mohon maaf saya iklan sikit di blog ini. Kami dari PT. MENARA HOLIDAY memawarkan pakej Percutian bukittinggi -padang. Banyak tempat" indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami Whatsapp : +6281372282345 Email : menaraholiday88@gmail.com Insyaallah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi....
    Jom datang Bukittinggi-Padang

    Trims
    Wassalam

    PT. MENARA HOLIDAY

    ReplyDelete
  13. assalam, kami ada menyediakan ground pakej ke Padang-Bukit Tinggi dengan harga yg sangat berpatutan!bermula RM450, siap makan, hotel, entrance fee, transport, driver, tinggal bawa duit shopping je tau ^_^
    .
    whatsapp +6012-6047593
    ig @percutianbajet

    ReplyDelete
  14. Salam pada Admin

    Mohon maaf saya iklan sikit di blog ini. Kami dari PT. MENARA HOLIDAY menawarkan pakej Percutian Bukittinggi – Padang. Banyak tempat-tempat indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami, karna dalam perjalanan tuan dan puan kami siapkan juga insurance untuk memberi kenyamanan dalam perjalanan tuan dan puan. Untuk info tempat-tempat lawatan dan haraga pakej sila contack kami
    Whatsapp : +6285658236999
    Email : menaraholiday88@gmail.com
    Facebook : https://www.facebook.com/menara.holiday.9 ( Menara Holiday )

    Insya allah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi.
    Jom datang Bukittinggi – Padang

    Trims
    Wassalam

    PT. Menara Holiday

    ReplyDelete
  15. Salam,
    Info destinasi melancong di Padang, Bukittinggi, Sumatera Barat, sila tengok di blog ini:
    http://www.pelanconganpadang.blogspot.com
    disitu ada juga info Pakej Percutian dan Sewa Kereta.

    ReplyDelete
  16. Salam sejahtera..
    Perkenakan saya Yola Tour Operator di PT PESONA JEJAK WISATA T&T BUKITTINGGI.
    saya ingin menarwarkan Pakej Percutian Padang – Bukittinggi dan tempat tempat menarik lainnya di Sumatara Barat atau Indonesia dengan harga yang menarik.untuk informasi Silahkan hubungi kami di
    Whatsapp + 62 823 8847 1349 ( Yola ) + 62 818 1080 3803 ( Subari )
    E-mail : Bari.jejakbali@yahoo.com
    Telp : 0752 33543
    Facebook : Bari Panduwisata
    website : http://baripesona.blogspot.co.id/

    ReplyDelete
  17. anda suntuk di rumah tidak tau mau ngapain !!!
    ayuk gabung bersama kami mainkan game online
    bersama kami dan banyak bonus menanti anda
    cashback sampai 10%

    bandar bola

    dan juga menghadirkan game online kesukaan anda
    kujungi kami dan raih hadiahnya

    bandarq

    pin bbm : 2ADC277A
    W A : 855318938888

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum…
    Kami menawarkan pelbagai pakej menarik ke Padang Bukittinggi dan lain2 destinasi untuk anda.Semua urusan kami lakukan.Dari urusan tiket kapalterbang,hotel,transport,makan dan pemandu pelancong semua kami sediakan untuk anda.Untuk group yang besar di alu alukan.Harga menarik menanti anda.
    Tak perlu bersusah payah menguruskan group anda.Berikan senarai nama peserta dan tarikh perjalanan dan semua kami uruskan.Urusan di lakukan di Malaysia.Mudah dan selamat.Temujanji untuk urusan group yang besar juga boleh diatur.Semua urusan di lakukan di Malaysia sahaja.Minima berdua sahaja pun boleh!! JAMINAN KEPUASAN WANG DI KEMBALIKAN UNTUK ANDA!!!
    Hubungi saya di talian 0126665436 atau lihat di blog saya untuk maklumat lanjut.Banyak maklumat berguna untuk panduan anda.
    http://freelancetour.blogspot.com

    ReplyDelete