Tuesday, 28 October 2014

Holiday Perth

Assalammualaikum..huhu lama betul xupdate blog ni..sy nk kongsikan cerita skt ms jln gi perth n sekitarnya nsb baik currency aud agak turn skt ms tu beli 3.04 huhu..percutian kali ni pun percutian budget huhu lynkn..

First Day 4/10/2014

- First day ni xjln mn pun geram ngan air asia dlm 3 mggu sebelum pergi dorg cancel kan penerbangan patutnya ktorg semua smpai pago 4/10 tu tp ni smpai dh petg flight kn tukr..sbr jelah jd bnyk plan kena tukr..smpai pkl dlm 2.30 petg tp sebab urusan imigresen kt sini sgt ketat..jd lmbt sgt dkt pkl 4 lbh baru selesai beratur punyalah pnjg.Sebelum smpai check imegresen ada pertugas yg akan tnya bw makanan x,n akan check borg declaration ape kt bw..nsb aku buat list huhu..org tu siap ckp melayu ada bawa ayam,ikan bangga aku org putih ckp melayu..huhu.nsb baik bw brg makanan semua lepas..alhamdulilah sgt..jgn heran klau ada anjing yg bau2 kt korg..huhu terkejut gak tp wat biasa je..dia nak cek brg yg boleh bw ke x hari first ktorg semua tido kat homestay haji yon..Dari airport perth haji yon yg ambik ktrog, lps tu ktorg pergi kedai org vietnam beli brg2 untk masak..nak jimat msklah jwpnya siap beli ayam lagi ada certification halal lagi..hehe.. mlm tu ktorg makan tomyam n ayam goreng..msk bersm2..


Yg kat tengah tu haji yon n isteri.. dorg baik n ramah sgt.

Second Day 5/10/2014 - Beraya di perantauan

Salam aidiladha dr kejauhan..huhu kt sini umat islam ramai jugak ktorg semua dpt bersolat hr raya haji kat dewan komuniti dorg..huhu first time dgr khutbah live dlm bahasa Inggeris..lps solat dpt makan..pg2 dh dapat ketupat n redang isteri hj yon bagi..terima ksh sgt..terubat rndu kt malaysia..huhu..lps siap solat n mkn haji yon hntr ktrog smua kat tmpt sewa kereta..ktorg sewa kereta kat bayswater car hrga agak berpatutan ktorg ambik top cover untk keselamatan..lesen malaysia boleh digunkan kt sini sb tmpt driver sm dgn malaysia.. ktorg siap sewa gps utk memudhkan perjalanan..sewa kereta toyota corola..

Tempat Solat Hari Raya Haji

10 comments:

  1. As'kum Siti,

    Boleh share contact no @ email address Hj Yon. TQ - farizandalimi@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam .. ni email hj yon : Hj_yon@hotmail.com , contac no: +61419409067

      Delete
  2. assalamualaikum..nak tye..mcm mane cara paling cepat nak contact haji yon..sbb ade sye baca blog yg hj yon agak lmbt sedikit nk reply email..tqvm sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..linda try message hj.yon sebab sy msg dan email hj yon.. no contac no : +61419409067

      Delete
  3. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  4. Salam,sy ada msg n email haji yon tp smpai skrg xde reply..ade any altenatif lain x?tq..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasenye sms atau email sahaja. memang amek mase untuk dia balas. ataupun city stay hotel memang sgt recommended dgn harga yg berpatutan :)

      Delete
  5. Salam, saya cuba call hj Yon dgn nr +61419409067 tetapi tiada nada...nr hj yon dah bertukar ke

    ReplyDelete
  6. Salam, saya cuba call hj Yon dgn nr +61419409067 tetapi tiada nada...nr hj yon dah bertukar ke

    ReplyDelete